Защо ВСУ
Доктор
 

гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84, тел. 052 355 106, email: priem@vfu.bg

Кандидатстудентски прием

Среща на проф. Хайнрих Нихавес със студенти включени в програма "Еразъм", 14 май 2012 г.
Начало > Новини > Учебната година във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" започва със студентски практики
Учебната година във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" започва със студентски практики

Всяка година Варненският свободен университет създава нови възможности за студентски стажове и практики. Това прави нашите студенти едни от най-добрите специалисти, които придобиват практически умения още по време на следването си и се превръщат в предпочитани кандидати за свободните работни позиции. Тази година учебните занятия във ВСУ стартират с инициативата "Въвеждащи дни в професията". Така младите хора ще могат да се запознаят с практическото приложение на избраната от тях специалност още в самото начало на следването си.


Записаните първокурсници в специалностите от направление "Информатика и компютърни науки" започват обучението си във ВСУ с практика в софтуерната компания "ZARIBA", където ще тестват нови компютърни игри.


Занятията на бакалаврите от специалностите "Бизнес мениджмънт в туризма" и "Международен бизнес мениджмънт" ще започнат със запознаване с дейността на един от големите курортни комплекси край Варна - "Свети Свети Константин и Елена". Бъдещите експерти в областта на публичната администрация ще се запознаят с работата на общинската администрация във Варна.


Записаните в бакалавърските програми по "Психология" започват обучението си с практическа работа в Института за психологично консултиране и лабораториите по психофизиология.


Записаните в една от най-желаните от младите хора специалност "Право" ще поставят началото на обучението си с поредица от срещи с водещи магистрати, в които ще се запознаят с работата на органите на съдебната власт.


За младежите и девойките избрали професионалното направление "Национална сигурност" още в началото на тяхното обучение са предвидени практически занимания по бойно приложни техники и стрелкова подготовка.


Магистрите от специалност "Архитектура" ще започнат обучението си с практическа работа по организацията на Варненския архитектурен салон 2013.


Началото на обучението в специалност "Строителство на сгради и съоръжения" ще бъде поставено в рамките на Световната седмица за устойчиво строителство, която ще се проведе във Варненския свободен университет на 20 септември под патронажа на Министъра на инвестиционното проектиране. Международните експерти от България, Австрия и Германия ще бъдат техните първи лектори.


Всички записани до 31 август студенти ще имат уникалната възможност да участват в дните за запознаване с професията.


За повече информация:

тел.: 052-355-106;

e-mail: priem@vfu.bg, marketing@vfu.bg

Адрес: гр. Варна, к.к. Чайка 9007,

Варненски свободен университет "Черноризец Храбър"